Idzie jesień, a z nią jarmuż Jest odmianą kapusty posiadającą zielone, sztywne i karbowane liście.
P.S. Jedli je już w czasach starożytnych. A na jesiennie chłody zupa krem z jarmużu i zielonego groszku
W garnku na oliwie zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj posiekany czosnek i wszystko smaż przez kilkanaście sekund. Do garnka wlej bulion jarzynowy i zagotuj. Dodaj zielony groszek. Całość gotuj przez około 5 minut, aż groszek stanie się miękki. Do wywaru dodaj curry, kmin rzymski i pieprz. Opłucz jarmuż. Oderwij zielone liście od twardszej części warzywa (tej pośrodku). Liście jarmużu wrzuć do wywaru. Całość wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około pół minuty. Zupę zmiksuj w blenderze, stopniowo dodając mleko kokosowe. Zupę ponownie przelej do garnka i zagotuj. Całość gotuj przez dwie minuty. Danie dopraw solą morską.
Kontakt
Lutynia 55-330, ul. Tadeusza Kościuszki 33
Godziny Otwarcia:
Pn - Pt od 8 do 19
sobota od 8 do 15
Wszelkie prawa zastrzeżone @ Best Seler, wykonanie JL